Dornier Aries

Med Aries fra Dornier MedTech tilbyder vi et kompakt, transportabelt chokbølgesystem i et såkaldt ´table top´ design til hurtig og effektiv behandling af en række ESWT indikationer.

Aries systemet er derudover designet til at kunne benyttes som et meget effektivt redskab ved akupunktur og triggerpunktsbehandling (TPST).

Aries kan slutteligt også anvendes ved en række andre indikationer såsom ved Dupuytren’s kontraktur, Morton’s Neurom, erektil dysfunktion samt Induratio penis plastica / “Peyronie‘s syndrom“.

Kerne komponenten ved Aries teknologien er Dorniers unikke elektromagnetiske chokbølgeudleder (EMSE O- 40), der ved hjælp af en akustisk linse genererer en moderat fokuseret terapeutisk energi kanal, der udgår direkte fra lydhovedets overflade. Energikanalen kan let og fleksibelt ændres i penetrationsdybde ved simpel manøvrering af kontrolpanelet.
Der er således en bred behandlingsprofil, som er effektiv ved både overfladisk som ved dybere vævsbehandling. Smart Focus energifeltet er designet til at kunne indrette sig efter behovet for behandlingsspecifikke og individuelle penetrationsdybder af energifeltet ved de forskellige behandlingsindikationer.
Den elektromagnetisk genererede energi leveres i et komplet stabilt og præsist energiflow.

Udformningen af energikanalen har den fordel at den intense behandling ikke føles så ubehagelig for patienterne, og Aries er derfor et meget vellidt ESWT valg fra patienterne side.

Som behandler redskab udgør Aries en stor hjælp i forbindelse med at diagnosticere det smerteprovokerende punkt, da det er muligt med det meget fleksible energifelt, at afsøge den valgte behandlingszone, helt fra overfladen til i dybden, og patienten vil med lethed kunne give feedback, når den kendte smerte reproduceres (biofeedback).
Med andre ord:

 • Effektiv, non-invasiv behandling til en bred vifte af ortopædiske chokbølgeindikationer.
 • Kompakt og let transportablet system, der kræver meget lidt plads og er let at transportere og benytte som mobilt behandlingsredskab.
 • 2 i 1 system. Som den eneste maskine på markedet kan Aries tilbyde en fleksibel behandling af både overfladisk som dyb vævsbehandling med blot en og samme maskine.
 • Udskiftning af applikationshovedet kan udføres on-site af behandleren selv, hvilket betyder en absolut minimering af “downtime”.
 • Intensitets/frekvens justering i applikationshåndtaget som optimerer flexibiliteten under behandlingen.
 • Ingen behov for bekostelig og besværlig gelpad-udskiftninger for at definere energifokusering og/el penetrationsdybde.
 • Unik mulighed for en klar og tydelig bio-feedback fra patienten, der muliggør en meget præcis behandling.
 • Chokbølge energifeltet er unikt designet, så det er muligt at udføre behandlingen uden brug af lokaliserende udstyr, så som ultralydsscannere.
 • Lydhovedets design optimeret til at opnå bedst mulig universel kobling til de individuelle patienter og behandlingsområder.
 • Paneldesign med touch screen, der er let at betjene og aflæse.
 • Teknologien er baseret på mere end 30 årsklinisk erfaring og udvikling indenfor ESWT